De WildFish limited collectie wordt gemaakt van bestaande stoffen en garens,  gevonden tijdens een ontdekkingsreis in een hoekje van een fabriek als “onbruikbaar“ achtergelaten, of als niet meer “ hip”  afgedankt omdat de kleur, print of kwaliteit niet meer in de trend past.  Wil je meer weten over de historie van deze stoffen, lees dan meer in de blog.

WildFish geeft deze stoffen en garens een tweede leven, de stof en de authenticiteit opnieuw ontdekken symboliseert deze limited collectie van Wildfish. Bestaande stoffen en garens ondergaan ieder hun eigen unieke recycle proces om zo van oud weer nieuw te maken, kleuren ontstaan hierbij spontaan en worden niet specifiek vooraf bepaalt. Hierdoor krijgt ieder product een uniek uiterlijk.

Wel zo gemakkelijk & comfortabel

Om het aan- en omkleden makkelijker te maken hebben we zoveel mogelijk gezorgd voor gemak. De broeken hebben allemaal verstelbare taillebanden aan de binnenkant of een elastieke tailleband met aantrekkoord. De knoopsluiting is vervangen door een hook & eye (schuifknoop), super fijn.

Alle shirts & vesten hebben mooie drukknopen, lekker snel en wel zo makkelijk.

Wist je trouwens dat alle artikelen zijn gemaakt van Katoen, dus ook alle truien/vesten zijn gemaakt van 100% katoen garen, geen gekriebel en niet te warm.

It’s the minor detail that counts

Je zult verrast zijn van de details, ieder items heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Bij de Tops gebeurt er altijd iets aan zowel de voorkant als de achterkant. En let bij de broeken vooral op de coole zakken, stiksels en ook op de binnenkantjes die super mooi zijn afgewerkt met fraaie details. Als je het leuk vindt om te zien hoe een item wordt ontworpen, lees dan meer in de blog

Garment wash & dye proces

De stoffen liggen vaak al een tijd of zijn van hort naar her verplaatst waardoor ze vaak een opfrisbeurt nodig hebben, het Garment wash & dye proces is hierbij een essentieel onderdeel van het recycle proces.

Veel restant stoffen of garens recyclen we in zijn oorspronkelijke vorm, deze items worden gemaakt en naderhand alleen gewassen om zo een “vintage” uiterlijk te geven. Dit proces noemen we Garment Wash.

Het Garment Dye & Wash proces gebruiken we wanneer de oorspronkelijke vorm nog leuker wordt door er een nieuwe kleur aan toe te voegen,  De items worden in de oorspronkelijke stof gemaakt en voorzien van prints, borduurs, labels, koordjes, tapes etc en vervolgens geverfd en gewassen. Het leuke van dit proces is dat iedere stof/garen/dessin op z’n eigen wijze de kleur aanneemt en het vaak een verrassing is hoe het artikel eruit komt. De uniformiteit is erg lastig te hanteren in dit proces en dat maakt ieder Wildfish item nou zo uniek. 

Kleuren

De kleuren worden na het Garment dye & wash proces intensief zachte kleuren, naden en stiksels kleuren soms wel en soms niet mee. Ieder items heeft z’n eigen specifieke WF kenmerken zoals labels, tapes, borduurs, knopen en prints. Het leuke van het Garment Dye proces is dat de kleur van de labels, borduurs, stiksels etc bij iedere kleur weer anders is.

Doordat we de kleuren ter plekke tijdens het verfproces bepalen en op elkaar afstemmen, combineren alle kleuren en items super goed met elkaar. Als je het leuk vindt, lees dan meer in de blog.

Wasinstructies

Was alle Wildfish items op 30-40 graden normaal (bij voorkeur kort) wasprogramma, was met vergelijkbare kleuren en gebruik GEEN wasverzachter