Niet gestileerd, niet perfect, niet uniform maar authentiek en uniek.

Het behouden van eigenheid, ondanks invloeden van buitenaf staan centraal bij het kinderkleding merk WildFish. WildFish zoekt de schoonheid van imperfectie op.

De WildFish collectie is begonnen als een merk welke slechts en alleen werd gemaakt van bestaande restant stoffen en garens, gevonden tijdens een ontdekkingsreis in een hoekje van een fabriek in bijv. Indonesië als ‘onbruikbaar’ achtergelaten, of als niet meer ‘hip’ verstopt op een van de vele stoffenmarkten omdat de kleur, print of kwaliteit niet meer in de trend past.

WildFish gaf deze stoffen en garens een tweede leven, de stof en de authenticiteit opnieuw ontdekken symboliseerde de limited collectie van WildFish. Bestaande stoffen en garens ondergingen ieder hun eigen unieke recycle proces om zo van oud weer nieuw te maken, kleuren ontstonden hierbij spontaan en werden niet specifiek vooraf bepaalt. Hierdoor kreeg ieder product een uniek uiterlijk. Door het upcyclen van deze stoffen werd de impact op het milieu beperkt. Gebruik van deze vergeten stoffen is duurzamer dan het opnieuw produceren van stoffen. Helaas maakte COVID-19 het onmogelijk om tijdelijk naar de fabrieken af te reizen en zo ook om van reststoffen een nieuwe collectie te creëren. Om de collectie toch zo duurzaam mogelijk te produceren is voor het gebruik van biologisch katoen gekozen.

In combinatie met biologisch katoen wordt er zo min mogelijk gebruik te maken van polyester en elastane. Door het wassen van synthetische stoffen, als polyester, komen er microplastics vrij welke eindigen in onze oceanen en zeeën. De wasmachine en waterzuiveringsfilter zijn namelijk niet in staat om deze microplastics eruit te filteren. Het minimaliseren, dan wel geen gebruik, van synthetische stoffen is daarom een streven van WildFish.

In de Post-COVID-19 periode hoopt WildFish weer gebruik te kunnen maken van vergeten stoffen in de fabrieken in combinatie met nieuwe GOTS gecertificeerde stoffen.

De kleding is voor alle kinderen, zonder onderscheid in sekse omdat identiteit losstaat van wat er door de buitenwereld wordt opgelegd. Of het nu overals, kaplaarzen of uniformjasjes zijn, een kind kiest zijn eigen identiteit. 

Het eigen karakter met kleine imperfecties maakt de identiteit van WildFish.

Doei,

WildFish!